domingo, 16 de setembro de 2007

Prudent sau fricos

Oamenii tematori isi ascund frica in prudentza, spunand - Nu mi-e teama, sunt doar prudent,Nu te poti pripi cu astfel de lucruri.
Cu sigurantza ca Saul n-a recunoscut ca ii era teama de Goliat, insa in spatele discutziilor despre riscuri calculate si despre ce este mai bine pentru popor se afla frica pura…In timp ce iti evaluezi reactiile in fatza riscurilor pe care le infruntzi in acest moment, intreaba-te - Sunt prudent sau fricos.
1. Prudentza tzine de ratziune, iar teama de sentimente.
2. Prudentza e alimentata de informatzii iar teama de imaginatzie
3. Prudentza calculeaza riscurile iar teama le evita
4.Prudentza e preocupata de progres iar teama de protectzie
Saul era temator si n-a ntreprins nimic.David a fost prudent, a inaintat si a invins uriasul.In acel moment s-a intamplat un lucru foarte important.Evreii au prins curaj sa lupte.Filistenii, care cu cateva ceasuri se bateau cu pumnii in piept, au inceput sa fuga pentru a-si salva vietzile. Un singur act de vitejie-doar unul-le-a dat celorlalti ce le lipsea-curajul.Aceasta este o regula de aur a conducerii. Leaderii insufla curaj celor pe care ii conduc, nu prin cuvinte ci prin actiunile lor. Daca doresti sa fii leader, trebuie sa treci in frunte! Astfel, vei inmana darul curajului celor ce privesc…Si in functzie de situatzia data, actul tau de curaj ar putea schimba totul in jurul tau

Nenhum comentário: